با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
1. برداشت نیمه‌مکانیزه گلبرگ گلرنگ و مقایسه آن با روش سنتی

محمود صفری؛ هومن شریف نسب

دوره 11، شماره 2 ، 1400، ، صفحه 465-475

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v11i2.80725

چکیده
  گلبرگ گلرنگ به‌دلیل دارا بودن خواص و کاربردهای فراوان، دارای ارزش افزوده اقتصادی است، در صنایع غذایی به‌عنوان رنگ طبیعی غذا، در صنایع نساجی و قالی‌بافی به‌منظور رنگ‌آمیزی نخ و در صنایع رنگ‌سازی به‌منظور تولید رنگ استفاده می‌شود. در بسیاری از مناطق کشور این محصول، به‌صورت دستی برداشت می‌شود. در این تحقیق، به‌منظور برداشت گلبرگ، ...  بیشتر

2. بررسی تأثیر تیمارهای آبیاری و تغذیه‌ای بر خواص بیوفیزیکی و بیومکانیکی بذر گلرنگ

مازیار فیض اله زاده؛ علی محمد نیکبخت؛ اسعد مدرس مطلق

دوره 3، شماره 1 ، 1392، ، صفحه 58-70

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v3i1.19715

چکیده
  گلرنگ از گیاهان صنعتی بوده و میزان روغن قابل استخراج از مغز آن حدود 45 درصد می‌باشد. با توجه به ارزش روغن موجود در بذر گلرنگ و همچنین پتانسیل بالای کشور برای کشت آن، نیاز به تولید بذرهایی با کیفیت و عملکرد بیشتر می‌باشد. همچنین طراحی دستگاه‌های مختلف فرآوری و استخراج روغن و همچنین بهینه‌سازی آن‌ها امری ضروری به نظر می‌رسد که در ارتباط ...  بیشتر