عبداله ایمان مهر
چکیده
در این تحقیق اثر سرعت استوانه کوبش و نرخ تغذیه مواد در عملیات خرمنکوبی بر میزان آسیب دانه گندم بررسی شد. یک ماشین خرمنکوب چکشی محلی جهت کوبش دانههای گندم در سه سطح مختلف سرعت استوانه کوبش (11، 20 و 7/36 متر بر ثانیه) و در سه نرخ تغذیه (013/0، 025/0 و 05/0 کیلوگرم بر ثانیه) استفاده گردید. افزایش سرعت استوانه از 11 به 20 متر بر ثانیه، آسیبهای قابل ...
بیشتر
در این تحقیق اثر سرعت استوانه کوبش و نرخ تغذیه مواد در عملیات خرمنکوبی بر میزان آسیب دانه گندم بررسی شد. یک ماشین خرمنکوب چکشی محلی جهت کوبش دانههای گندم در سه سطح مختلف سرعت استوانه کوبش (11، 20 و 7/36 متر بر ثانیه) و در سه نرخ تغذیه (013/0، 025/0 و 05/0 کیلوگرم بر ثانیه) استفاده گردید. افزایش سرعت استوانه از 11 به 20 متر بر ثانیه، آسیبهای قابل مشاهده را از 01/0% به 95/1% و غیر قابل مشاهده را از 13/2% به 5/16% افزایش داد. با افزایش سرعت استوانه به 7/36 متر بر ثانیه، آسیبهای قابل مشاهده به 3/24% و آسیبهای غیر قابل مشاهده به 85/36% رسید. از طرف دیگر با افزایش نرخ تغذیه از 013/0 تا 025/0 و سپس 05/0 کیلوگرم بر ثانیه، درصد دانههای شکسته بهترتیب به 17/21% و 8/31% کاهش یافت. آزمون جوانهزنی نشان داد که هر دو نوع جوانهزنی (قابل مشاهده و پیشنهادی) با افزایش سرعت استوانه، کاهش و با افزایش نرخ تغذیه، افزایش مییابد. میزان رسانایی الکتریکی دانههای خرمنکوبی شده رابطه مستقیمی با افزایش سرعت استوانه و کاهش نرخ تغذیه دارد. رقمهای Sids10 و Sohag1 بهترتیب بادوامترین و ضعیفترین رقم بهکار رفته در این تحقیق است.