محمدرضا بیاتی؛ علی رجبی پور؛ حسین مبلی؛ افشین ایوانی؛ فوژان بدیعی
چکیده
ارزیابی مدت انبارداری سیب گلاب در چهار گروه شامل سیبهای سالم و بدون پوشش، سیبهای سالم و پوششدار با متیل سلولز، سیبهای ضربه خورده و بدون پوشش و سیبهای ضربه خورده و پوششدار در طی ده هفته در سردخانهای با دمای 2 درجهی سلسیوس و 85 درصد رطوبت نسبی (بر پایهی تر) با دو روش غیرمخرب صوتی و مخرب نفوذسنجی مطالعه گردید. پارامترهای صوتی ...
بیشتر
ارزیابی مدت انبارداری سیب گلاب در چهار گروه شامل سیبهای سالم و بدون پوشش، سیبهای سالم و پوششدار با متیل سلولز، سیبهای ضربه خورده و بدون پوشش و سیبهای ضربه خورده و پوششدار در طی ده هفته در سردخانهای با دمای 2 درجهی سلسیوس و 85 درصد رطوبت نسبی (بر پایهی تر) با دو روش غیرمخرب صوتی و مخرب نفوذسنجی مطالعه گردید. پارامترهای صوتی شامل فرکانس طبیعی، شاخص سفتی و ضریب الاستیسیته با ثبت سیگنالهای صوتی حاصل از ضربهی غیر مخرب یک ضربهزن پاندولی توسط میکروفون دستگاه صداسنج و سپس تبدیل آن از حوزهی زمان به حوزهی فرکانس بهدست آمدند. اندازهگیریهای آزمون نفوذ نیز با استفاده از دستگاه بافتسنج و نرم افزار آن انجام گرفت. آزمونهای مورد اشاره هر هفته صورت میپذیرفت. با استفاده از آزمون دانکن در سطح 5% معنیدار بودن نتایج مشخص گردید. نتایج نشان داد که پارامترهای صوتی و نفوذسنجی در طی دورهی انبارداری کاهش یافتهاند. همچنین در یک دورهی انبارداری ثابت، پارامترهای صوتی (فرکانس طبیعی، شاخص سفتی و ضریب الاستیسیته) و سفتی در سیبهای سالم و پوششدار در مقایسه با سیبهای ضربه خورده و بدون پوشش بهترتیب 14/26%، 14/11%، 14% و 40/2% افزایش نشان دادهاند. همبستگی بین پارامترهای صوتی و نفوذسنجی نیز نشان داد که همبستگی بین پارامترهای صوتی در هر یک از چهار گروه سیبها بیشتر از همبستگی بین این پارامترها و پارامتر نفوذسنجی است.