تکنولوژیهای پس از برداشت
وحید کهریزی؛ ابراهیم احمدی؛ علیرضا شوشتری
چکیده
سالانه مقادیر زیادی از محصولات کشاورزی در اثر بارهای دینامیکی و سایر آسیبهای مکانیکی که از طرف اجزای متحرک ماشینها هنگام برداشت، حمل و نقل، انبار کردن و بستهبندی به آنها وارد میشود از بین میروند یا دچار افت کیفیت میشوند. این در حالی است که تاکنون بیشتر تحقیقهای انجامشده برای تجزیه و تحلیل عملیاتهای مذکور با آزمونهای ...
بیشتر
سالانه مقادیر زیادی از محصولات کشاورزی در اثر بارهای دینامیکی و سایر آسیبهای مکانیکی که از طرف اجزای متحرک ماشینها هنگام برداشت، حمل و نقل، انبار کردن و بستهبندی به آنها وارد میشود از بین میروند یا دچار افت کیفیت میشوند. این در حالی است که تاکنون بیشتر تحقیقهای انجامشده برای تجزیه و تحلیل عملیاتهای مذکور با آزمونهای عملی همراه بوده است و نتایج آن فقط در شرایط خاص میتواند مورداستفاده قرار گیرد. هدف از این مطالعه شناسایی فرکانسهای طبیعی و مودهای ارتعاشی در میوه پرتقال رقم تامسون با استفاده از روش آنالیز مودال اجزای محدود میباشد. بهمنظور شبیهسازی رفتار دینامیکی میوه پرتقال از آزمون پاندول بهوسیله حسگرهای نیروسنج و شتابسنج سهمحوره در دو راستای قطبی و استوایی به میوه پرتقال ضربه وارد شد. مدل هندسی سهبعدی میوه پرتقال در نرمافزار انسیس ترسیم شد و با استفاده از روشهای آزمایشگاهی مشخص، خواص فیزیکی و مکانیکی پوست و گوشت میوه پرتقال تعیین گردید. پس از مرحله شبکهبندی و اعمال شرایط مرزی، 20 مود اول و فرکانسهای طبیعی متناظر با آن بهدستآمد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که فرکانسهای طبیعی میوه پرتقال در محدوده 0 تا 248.41 هرتز میباشد. از نتایج این تحقیق میتوان در طراحی ماشینهای برداشت و بهینهسازی مکانیزمهای پس از برداشت و حمل و نقل بهمنظور کاهش ضایعات استفاده نمود.