حامد فرزانپور؛ سیدصادق سیدلو هریس؛ حبیبه نعلبندی
چکیده
تهویه یک متغیر کلیدی برای بهینهسازی شرایط محیط داخلی مرغداری است که با کنترل عواملی مانند درجه حرارت، سرعت هوا و غلظت گازهای موجود، میتواند از تلفات طیور جلوگیری کند. در حال حاضر دستورالعملهای دقیقی در راستای طراحی و ساخت سالنهای مرغداری و سیستمهای تهویه با هدف کنترل دقیق شرایط محیطی توسعه نیافته است. در این تحقیق در یک مرغداری ...
بیشتر
تهویه یک متغیر کلیدی برای بهینهسازی شرایط محیط داخلی مرغداری است که با کنترل عواملی مانند درجه حرارت، سرعت هوا و غلظت گازهای موجود، میتواند از تلفات طیور جلوگیری کند. در حال حاضر دستورالعملهای دقیقی در راستای طراحی و ساخت سالنهای مرغداری و سیستمهای تهویه با هدف کنترل دقیق شرایط محیطی توسعه نیافته است. در این تحقیق در یک مرغداری طولی و با تهویه مکانیکی فشار منفی، توزیع دما و الگوهای جریان هوا با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی شبیهسازی شد و با استفاده از شبیهساز توسعهیافته راهکارهایی برای بهبود سیستم تهویه ارایه شد. در توسعه شبیهساز مذکور همه شرایط مرزی از طریق اندازهگیریهای تجربی در طول یک دوره 24 ساعته بهدست آمد. اعتبارسنجی نتایج شبیهساز، در 13 نقطه آزمون شد و مشخصههای آماری بیانکننده دقت پیشبینی مانند RMSE، بین دمای اندازهگیری شده و پیشبینی شده در محدوده 0.405 تا 1.29 قرار داشت و شبیهساز قادر بود تغییرات دمای نقاط مختلف سالن مرغداری را با دقت 0.6 درجه پیشبینی نماید. نتایج شبیهساز نشان داد که در مرغداری مورد مطالعه پروفیل دما در سطح استقرار طیور، حدود 18 درجه در نقاط مختلف سالن تفاوت دمایی وجود دارد و سرعت هوا در نواحی مرکزی سالن بیش از یک متر بر ثانیه میباشد. بنابراین در مرحله بعدی از شبیهساز توسعهیافته برای بهبود تهویه سالن مرغداری مذکور استفاده و تغییراتی در محل استقرار ورودیهای هوا و سرعت هوای اعمال و در نهایت با اصلاحات انجام شده توزیع دما در مرغداری نسبت به حالت اولیه یکنواختتر شد و دمای هوا در محدوده 291 تا 297 کلوین (معادل 18 تا 24 درجه سانتیگراد) و در حد مطلوب قرار گرفت. همچنین پس از اصلاحات انجام شده، سرعت هوا در اغلب نقاط سالن در محدودهی 0.23 تا 0.46 متر بر ثانیه قرار داشت که در محدوده توصیه شده میباشد. بنابراین برای طراحی و ساخت مرغداریها و نصب سیستمهای تهویه، شبیهساز توسعه داده شده دارای عملکرد و دقت خوبی است.
رضا رستمی باروجی؛ سیدصادق سیدلو هریس؛ جلال دهقان نیا
چکیده
خشک کردن مواد غذایی، میوه ها و سبزی ها یک روش مناسب برای کاهش ضایعات پس از برداشت این محصولات می باشد. هدف از این پژوهش، مطالعه عددی و تجربی انتقال گرما و رطوبت طی فرآیند خشک کردن همرفتی هویج بود. نمونههای هویج تحت پیش تیمار اولتراسوند با فرکانس 28 کیلوهرتز به مدت10 دقیقه و نیز پیش تیمار مایکروویو با توان یک وات بر ...
بیشتر
خشک کردن مواد غذایی، میوه ها و سبزی ها یک روش مناسب برای کاهش ضایعات پس از برداشت این محصولات می باشد. هدف از این پژوهش، مطالعه عددی و تجربی انتقال گرما و رطوبت طی فرآیند خشک کردن همرفتی هویج بود. نمونههای هویج تحت پیش تیمار اولتراسوند با فرکانس 28 کیلوهرتز به مدت10 دقیقه و نیز پیش تیمار مایکروویو با توان یک وات بر گرم به مدت 15 دقیقه قرار گرفتند. شبیه سازی ناپایا و سه بعدی انتقال همزمان رطوبت و گرما با مجموعه ای از شرایط اولیه و مرزی با روش اجزا محدود صورت گرفت. تأثیر پیش تیمارهای مذکور در قالب ضریب انتشار مؤثر رطوبت اصلاح شده در معادلات انتقال جرم و حرارت لحاظ شد. نتایج نشان داد که استفاده از پیش تیمار اولتراسوند باعث افزایش ضریب انتشار مؤثر رطوبت و استفاده از پیش تیمار مایکروویو باعث کاهش رطوبت اولیه محصول و افزایش جزئی این ضریب می شود، به طوری که ضریب انتشار رطوبت در بدون استفاده از پیش تیمار به مقدار 62/7 مترمربع بر ثانیه و در استفاده از پیش تیمار اولتراسوند و مایکروویو بهترتیب 09/9 و 72/7 متر مربع بر ثانیه بود. زمان خشک شدن نمونه ها بهطور میانگین با استفاده از پیش تیمار اولتراسوند 3/15 درصد (31 دقیقه) کاهش یافت. مقایسه نتایج تجربی و پیش بینی شده پروفیل های رطوبت و گرما نشان دادند که مدل سازی مذکور توانسته با دقت قابل قبولی، ضریب همبستگی بالای90/99 درصد و خطای متوسط 9 درصد، پدیده های انتقال جرم و حرارت را پیش بینی نماید. بنابراین این مدل می تواند بهعنوان ابزار مناسب در بهینه سازی طراحی و تعیین بهینه پارامترهای عملکردی خشککن استفاده شود.