مدلسازی
غزاله امینی؛ فخرالدین صالحی؛ مجید رسولی
چکیده
در این مطالعه، تأثیر پارامترهای سیستم خشککن فروسرخ شامل توان فروسرخ، فاصله موسیلاژ از سطح لامپ، ضخامت موسیلاژ بر روی سینتیک خشک شدن و شاخصهای رنگ (L*، a*، b* و ΔE) موسیلاژ دانه مرو در سیستم خشککن فروسرخ بررسی شد. دادههای آزمایشگاهی نسبت رطوبت با 7 مدل تجربی لایهنازک مختلف برازش داده شد. مشخص شد که مدل پیج بهترین تناسب را برای ...
بیشتر
در این مطالعه، تأثیر پارامترهای سیستم خشککن فروسرخ شامل توان فروسرخ، فاصله موسیلاژ از سطح لامپ، ضخامت موسیلاژ بر روی سینتیک خشک شدن و شاخصهای رنگ (L*، a*، b* و ΔE) موسیلاژ دانه مرو در سیستم خشککن فروسرخ بررسی شد. دادههای آزمایشگاهی نسبت رطوبت با 7 مدل تجربی لایهنازک مختلف برازش داده شد. مشخص شد که مدل پیج بهترین تناسب را برای نشان دادن رفتار سینتیکی دارد و بهطور قابل قبولی رفتار خشککردن فروسرخ موسیلاژ دانه مرو را با کمترین مقادیر میانگین خطای مربع (MSE)، جذر میانگین مربعات خطا (RMSE)، میانگین خطای مطلق (MAE) و خطای استاندارد (SE) و بیشترین مقدار ضریب همبستگی (r). مقادیرMSE ،RMSE و MAE برای همه آزمایشها بهترتیب در محدوده 0.0011-0.0001، 0.0325-0.0104 و 0.0271-0.0087 بود. متوسط نفوذ مؤثر رطوبت (Deff) با افزایش توان لامپ از 150 به 375 وات از 9-10×4.61 به 9-10×15.8 مترمربع بر ثانیه افزایش یافت، اما با افزایش فاصله موسیلاژ از 4 به 12 سانتیمتر و کاهش ضخامت موسیلاژ از 1.5 به 0.5 سانتیمتر، این ضریب بهترتیب از 9-10×14.4 به 9-10×5.16 مترمربع بر ثانیه و از 9-10×13.2 به 9-10×4.31 مترمربع بر ثانیه کاهش یافت. افزایش توان تابش فروسرخ تأثیر مثبتی بر شاخص زردی (افزایش 19.78 درصدی در شاخص b*) موسیلاژ دانه مرو خشکشده داشت. همچنین، شاخص تغییرات رنگ (ΔE) را از 16.05 به 17.59 افزایش داد.
مجید رسولی؛ سیدصادق سیدلو هریس
چکیده
سیر یکی از مهمترین گونه های پیاز می باشد. سیر خشک شده از نظر اقتصادی دارای اهمیت زیادی است. در این تحقیق، لایه های نازک سیر در دماهای 50، 60 و 70 درجه سانتی گراد و ضخامت های 2، 3 و 4 میلی متر در خشک کن هوای داغ آزمایشگاهی با سرعت هوای 5/1 متر بر ثانیه خشک شدند. متوسط چروکیدگی ورقه های سیر، 8/69 درصد به دست آمد. منحنی های تغییرات چروکیدگی حجمی ورقه ...
بیشتر
سیر یکی از مهمترین گونه های پیاز می باشد. سیر خشک شده از نظر اقتصادی دارای اهمیت زیادی است. در این تحقیق، لایه های نازک سیر در دماهای 50، 60 و 70 درجه سانتی گراد و ضخامت های 2، 3 و 4 میلی متر در خشک کن هوای داغ آزمایشگاهی با سرعت هوای 5/1 متر بر ثانیه خشک شدند. متوسط چروکیدگی ورقه های سیر، 8/69 درصد به دست آمد. منحنی های تغییرات چروکیدگی حجمی ورقه های سیر براساس داده-های بدست آمده از آزمایش، برازش شد. نتایج بررسی تغییرات درصد چروکیدگی طی خشک شدن در دماهای مختلف هوا و ضخامت ورقهها نشان داد که اثر دمای هوای خشککن و نیز ضخامت ورقه ها روی چروکیدگی محصول معنی دار نیست و چروکیدگی فقط تابعی از میزان رطوبت محصول میباشد. با بررسی 4 مدل تجربی مختلف و با محاسبه ضرایب همبستگی (2R)، ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) و مجموع مربعات خطا (SSE) بین دادههای تجربی و نتایج پیشبینی شده توسط هر مدل، در محیط نرمافزار متلب، مناسبترین مدل توصیفکننده تغییرات چروکیدگی ورقههای نازک سیر انتخاب شد.