با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
پردازش تصویر
طبقه‌بندی هویج بر اساس شکل با استفاده از پردازش تصویر، شبکه عصبی مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان

احمد جهان بخشی؛ کامران خیرعلی پور

دوره 9، شماره 2 ، 1398، ، صفحه 295-307

https://doi.org/10.22067/jam.v9i2.70579

چکیده
  ارزیابی کیفی محصولات کشاورزی از عوامل بسیار مهم در ارتقای بازارپسندی آن‌ها است. عملیات درجه‌بندی و بسته‌بندی محصولات کشاورزی توسط کارگران با مشکلات فراوانی مثل افزایش هزینه، زمان، نیروی کارگری، تلف شدن محصول و غیره روبه‌رو است. سامانه‌های پردازش تصویر روش‌های نوینی هستند که در بخش کشاورزی کاربردهای مختلفی از جمله درجه‌بندی ...  بیشتر

اندازه‌گیری برخط وزن کیوی با استفاده از روش ضربه

سید محمد میراحمدی؛ سید احمد میره ای؛ مرتضی صادقی؛ عباس همت

دوره 6، شماره 1 ، 1395، ، صفحه 163-175

https://doi.org/10.22067/jam.v6i1.33683

چکیده
  امروزه درجه‌بندی محصولات کشاورزی براساس شاخص‌های کیفی از جمله وزن از اهمیت زیادی برخوردار است. با تخمین سریع وزن در خطوط درجه‌بندی، علاوه بر کمک به بسته‌بندی می‌توان ارزیابی از اندازه، حجم و حتی میزان رسیدگی محصول را داشت. در این تحقیق، توانایی یک سامانه نوارنقاله- بارسنج مبتنی بر روش ضربه در توزین سریع کیوی مورد ارزیابی قرار گرفت. ...  بیشتر

طراحی و ساخت
طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه اندازه‌بند غلتکی واگرا برای مغز بادام

داود قنبریان؛ علی قربانی مرغملکی؛ محمد علی قضاوی؛ شاهین بشارتی

دوره 5، شماره 2 ، 1394، ، صفحه 228-241

https://doi.org/10.22067/jam.v5i2.27009

چکیده
  مغز بادام جزء آن دسته از محصولاتی است که پیش از صادرات بایستی به‌طور صحیح اندازه‌بندی شود. در این تحقیق طراحی، ساخت و ارزیابی یک دستگاه اندازه‌بندی برای مغز بادام ارائه شده است. مکانیزم مورد استفاده از یک جفت غلتک واگرا با شیب و فاصله قابل تنظیم تشکیل شده است که مغز بادام‌ها را بر مبنای ضخامت آنها به سه دسته ریز (ضخامت کمتر از ۶ میلی‌متر)، ...  بیشتر