تکنولوژیهای پس از برداشت
حسین رضائی؛ مرتضی صادقی
چکیده
برای اعمال پیشتیمار جت برخوردی هوای داغ مرطوب به انگور و مطالعه چگونگی تأثیر آن بر تسریع در روند خشک کردن آن، سامانهای طراحی و ساخته شد و مورد ارزیابی قرار گرفت. در این پژوهش تأثیر دما و مدت اعمال پیشتیمار (دماهای 90، 100 و 110 درجه سلسیوس و مدتهای 30، 60، 90، 120 و 150 ثانیه) در سرعت جت هوای 10 متر بر ثانیه و رطوبت نسبی 40 درصد در قالب طرح آزمایشی ...
بیشتر
برای اعمال پیشتیمار جت برخوردی هوای داغ مرطوب به انگور و مطالعه چگونگی تأثیر آن بر تسریع در روند خشک کردن آن، سامانهای طراحی و ساخته شد و مورد ارزیابی قرار گرفت. در این پژوهش تأثیر دما و مدت اعمال پیشتیمار (دماهای 90، 100 و 110 درجه سلسیوس و مدتهای 30، 60، 90، 120 و 150 ثانیه) در سرعت جت هوای 10 متر بر ثانیه و رطوبت نسبی 40 درصد در قالب طرح آزمایشی فاکتوریل 5×3 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار بر روند خشک شدن انگور به روش سایهخشک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بیانگر کاهش مدت خشک کردن با افزایش دما و مدت اعمال پیشتیمار بود. با افزایش مدت پیشتیمار از 30 به 150 ثانیه در دماهای 90، 100 و 110 درجه سلسیوس سرعت خشک کردن به تر تیب 31 درصد، 5/37 درصد و 45 درصد افزایش پیدا کرد. به علاوه، مدت اعمال پیشتیمار نسبت به دما تأثیر بیشتری بر افزایش سرعت خشک کردن در محدودههای اعمال شده داشت. در مقایسه با انگور شاهد (بدون اعمال پیشتیمار)، افزایش سرعت خشک کردن تحت تأثیر جت برخوردی هوای داغ مرطوب از 8 درصد برای مدت 30 ثانیه در دمای 90 درجه سلسیوس تا 68 درصد برای مدت 150 ثانیه در دمای 110 درجه سلسیوس تغییر یافت. بر اساس آنالیز رنگ، شاخصهای رنگی کشمش تولیدی با افزایش دما و مدت اعمال پیشتیمار بهبود پیدا کرد و دمای 110 درجه سلسیوس و محدوده مدت 150-90 ثانیه به عنوان شرایط مناسب اعمال پیشتیمار به دست آمد.
پیام محسنی؛ علی محمد برقعی؛ مجید خانعلی
چکیده
در این تحقیق به بررسی وضعیت مصرفی انرژی و میزان انتشار آلایندههای زیستمحیطی با استفاده از ارزیابی چرخه حیات تولید انگور در منطقه هزاوه شهرستان اراک پرداخته شده است. دادههای لازم از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری از 58 تولیدکننده انگور جمعآوری شد. انرژی معادل نهادهها و ستانده با استفاده از همارزهای انرژی نهادهها و ستانده ...
بیشتر
در این تحقیق به بررسی وضعیت مصرفی انرژی و میزان انتشار آلایندههای زیستمحیطی با استفاده از ارزیابی چرخه حیات تولید انگور در منطقه هزاوه شهرستان اراک پرداخته شده است. دادههای لازم از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری از 58 تولیدکننده انگور جمعآوری شد. انرژی معادل نهادهها و ستانده با استفاده از همارزهای انرژی نهادهها و ستانده بهدست آمد و با استفاده از نرمافزار سیماپرو4 و مدل سیامال5، ده گروه تأثیر زیستمحیطی با نامهای تقلیل منابع غیرآلی، اسیدی شدن، اختناق دریاچهای، گرمایش جهانی، نقصان لایه ازون، پتانسیل مسمومیت انسانها، مسمومیت آبهای سطحی، مسمومیت آبهای آزاد، پتانسیل مسمومیت خاک و اکسیداسیون فتوشیمیایی تولید انگور در ابعاد مختلف زمین مطالعه شد. نتایج مطالعه، کل انرژی ورودی مورد نیاز را برای تولید انگور برابر با 1854 مگاژول بر تن نشان داد. نهادههای کود پرندگان و کود نیتروژن هریک 26% از سهم کل انرژی ورودی را بهخود اختصاص دادند. نتایج مقایسه آماری نشان داد که بین انرژی مصرفی برای تولید هر تن انگور در تاکستانهای بزرگ و متوسط اختلاف معنیداری وجود ندارد، درحالیکه مصرف انرژی برای تولید هر تن انگور در تاکستانهای کوچک، اختلاف معنیداری نسبت به دو نوع متوسط و بزرگ داشت. همچنین نسبت انرژی و بهرهوری انرژی در تولید انگور بهترتیب 75/5 و 48/0 کیلوگرم بر مگاژول محاسبه شد. نتایج ارزیابی چرخه حیات، میزان گرمایش جهانی بهعنوان یکی از مهمترین مشکلات قرن حاضر ناشی از تولید هر تن انگور را برابر 63/508 کیلوگرم کربن دیاکسید معادل نشان داد. همچنین نتایج وزندهی نشان داد اسیدی شدن ناشی از مصرف مسقیم نهادهها در باغ بیشترین بار زیستمحیطی را در تولید انگور بهخود اختصاص داده است. در نهایت نتایج نشان داد تاکستانها با ابعاد باغی بزرگتر، با توجه به میزان عمکلرد بالا سازگاری زیستمحیطی مناسبی داشتهاند.