سپیده هارونی؛ محمد جواد شیخ داودی؛ مصطفی کیانی ده کیانی
چکیده
نیشکر یک گیاه مهم در جهان میباشد که با هدف تولید شکر و تولید انرژی کشت میشود به همین دلیل بررسی شرایط کشت این محصول ضرورت پیدا میکند. در این تحقیق مدلسازی انرژی مصرفی و میزان انتشار گازهای گلخانهای تولید نیشکر در مزارع پلنت نیشکر انجام شد. اطلاعات لازم برای انجام این مطالعه در غالب پرسشنامه از شرکت کشت و صنعت دعبل خزایی واقع ...
بیشتر
نیشکر یک گیاه مهم در جهان میباشد که با هدف تولید شکر و تولید انرژی کشت میشود به همین دلیل بررسی شرایط کشت این محصول ضرورت پیدا میکند. در این تحقیق مدلسازی انرژی مصرفی و میزان انتشار گازهای گلخانهای تولید نیشکر در مزارع پلنت نیشکر انجام شد. اطلاعات لازم برای انجام این مطالعه در غالب پرسشنامه از شرکت کشت و صنعت دعبل خزایی واقع در استان خوزستان بهدست آمد. ابتدا میزان انرژی مصرفی و میزان نشر گازهای گلخانهای بهعنوان اصلیترین عامل آلایندگی برای نیشکر تولیدی در مزارع پلنت مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. در این پژوهش رابطه بین انرژی نهادههای ورودی با عملکرد تخمین زده شد. این منظور از تابع تولید کاب داگلاس و روش شبکه عصبی مصنوعی استفاده شد نتایج نشان داد که مدل بهدست آمده از تابع کاب داگلاس قادر است عملکرد و میزان نشر گازهای گلخانهای را با ضریب تبیین بهترتیب 89 و 92 درصد برآورد کند. روش بعدی مدلسازی بهوسیله شبکه عصبی ضریب تبیین مدل بهدست آمده برای عملکرد و گازهای گلخانهای بهترتیب 96 و 99 درصد و مجموع مربعات خطا 0/0037 و 6-10×4/52 بهدست آمدند؛ بنابراین شبکه عصبی مصنوعی در مقایسه با تابع تولید کاب داگلاس میتواند بهخوبی عملکرد محصول نیشکر و میزان نشر گازهای گلخانهای را در مزارع پلنت پیشبینی و مدلسازی کند.
زینب رمدانی؛ رضا عبدی؛ محمود امید؛ محمدعلی میسمی
چکیده
ارزیابی چرخه زندگی محصولات و فرآوردههای غذایی راهکاری سازنده جهت درک میزان مصرف انرژی و تولید آلایندههای زیستمحیطی میباشد. فرآیند تولید محصولات لبنی اثرات قابل ملاحظهای بر روی تغییرات زیستمحیطی دارد. فعالیتهای انجام شده در فرآیند تولید محصولات لبنی شامل سه بخش اصلی کارخانه لبنیات، واحدهای دامپروری و مزارع کشت علوفه، ...
بیشتر
ارزیابی چرخه زندگی محصولات و فرآوردههای غذایی راهکاری سازنده جهت درک میزان مصرف انرژی و تولید آلایندههای زیستمحیطی میباشد. فرآیند تولید محصولات لبنی اثرات قابل ملاحظهای بر روی تغییرات زیستمحیطی دارد. فعالیتهای انجام شده در فرآیند تولید محصولات لبنی شامل سه بخش اصلی کارخانه لبنیات، واحدهای دامپروری و مزارع کشت علوفه، بر میزان تغییرات زیستمحیطی اثرگذار است. در این تحقیق چرخه تولید محصولات لبنی در شهر کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این کار، چرخه تولید به دو بخش شامل تولید شیر خام در دامداریها و تولید فرآوردههای لبنی در کارخانه لبنیات تقسیمبندی شد. در هر بخش الگوی مصرف انرژی و بارهای زیستمحیطی بررسی شدند. نتایج نشان دادند که در بخش دامپروری، MJ 6286/29 انرژی برای مقدار شیر تولید شده در ماه مصرف شده است. همچنین خوراک مصرفی دام 45/12% از کل انرژی مصرفی را شامل شد که بیشترین مقدار این انرژی به کنسانتره اختصاص داشت. کمترین انرژی مصرفی نیز مربوط به نهاده ماشین با مقدار GJ 0/92 در ماه بوده است. ارزیابی چرخه زندگی تولید محصولات لبنی نشان داد که در کارخانه لبنیات نهاده شیر خام ایجادکننده بسیاری از گروههای تأثیرگذار زیستمحیطی بهخصوص گروههای تقلیل خاک، سرطانزایی و اسیدی شدن میباشد. در واحدهای دامداری نیز، کنسانتره بیش از 90% در گروههای تأثیرگذار تقلیل خاک و سرطانزایی اثرگذار بوده است. استفاده از بیوگاز تولیدی در دامداریها و آبگرمکن خورشیدی راهکار مناسبی در جهت تأمین قسمتی از نیاز به انرژی میباشد.
علیرضا طاهری راد؛ امین نیکخواه؛ مهدی خجسته پور؛ شهرام نوروزیه
چکیده
این تحقیق به بررسی انتشار گازهای گلخانهای، انرژی مصرفی و هزینههای تولید پنبه در استان گلستان پرداخته است. اطلاعات از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری با 43 پنبهکار گلستانی جمعآوری شد. نتایج نشان داد که مجموع انرژی ورودی برای تولید پنبه در استان گلستان 28898 مگاژول بر هکتار است. دو نهاده سوخت دیزل و ماشینهای کشاورزی بهترتیب با 6/45 ...
بیشتر
این تحقیق به بررسی انتشار گازهای گلخانهای، انرژی مصرفی و هزینههای تولید پنبه در استان گلستان پرداخته است. اطلاعات از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری با 43 پنبهکار گلستانی جمعآوری شد. نتایج نشان داد که مجموع انرژی ورودی برای تولید پنبه در استان گلستان 28898 مگاژول بر هکتار است. دو نهاده سوخت دیزل و ماشینهای کشاورزی بهترتیب با 6/45 و 9/15 درصد، پرمصرفترین نهادههای انرژی در تولید بودند. کارایی انرژی 58/1 بهدست آمد. نتایج استفاده از تابع کاب داگلاس نشان داد، تأثیر نهادههای نیروی انسانی، سوخت دیزل، آب آبیاری، کودهای شیمیایی و کود حیوانی بر روی عملکرد مثبت و تأثیر نهادههای بذر، ماشینهای کشاورزی و مواد شیمیایی بر عملکرد پنبه منفی است. نتایج تحلیل حساسیت ورودیهای انرژی نشان داد با افزایش یک مگاژول انرژی نهادههای بذر و نیروی انسانی عملکرد بهترتیب به میزان 29/0 و 22/0 کیلوگرم افزایش مییابد. مجموع انتشار گازهای گلخانهای kg CO2 eq ha-1 18/1430 محاسبه شد. سه نهاده سوخت دیزل، کود حیوانی و ماشینهای کشاورزی با 2/45، 5/23 و 8/22 درصد، بیشترین انتشار گازهای گلخانهای را در تولید داشتند. سوخت دیزل با بیشترین انرژی مصرفی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید پنبه، تنها در حدود 7/2 درصد از هزینههای متغیر را شامل میشد. همچنین نسبت سود به هزینه برای تولید پنبه در استان گلستان 16/1 محاسبه شد.