با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
مقاله پژوهشی طراحی و ساخت
طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه دیجیتالی اندازه گیری لغزش و سرعت پیشروی مناسب برای تراکتورهای دو چرخ محرک موجود در کشو

مهدی خسروی؛ محمد حسین عباسپورفرد؛ محمدحسین آق خانی

دوره 2، شماره 1 ، 1391

https://doi.org/10.22067/jam.v2i1.12529

چکیده
  سرعت پیشروی و لغزش پارامترهای تعیین کننده بازده کششی در تراکتور هستند. اغلب تراکتورهای موجود بهدلیل عدم وجود استاندارد در زمینه تجهیز تراکتورها به وسایل اندازه‌گیری، فاقد ابزاری جهت اندازهگیری و نمایش لغزش و سرعت پیشروی هستند. در این پژوهش سامانهای جهت اندازه‌گیری توام لغزش و سرعت پیشروی در تراکتورهای دوچرخ محرک طراحی و پس از ساخت، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی و تعیین میزان توان، سوخت مورد نیاز و برخی خواص فیزیکی خاک در چند روش خاک‌ورزی

محمد یونسی الموتی؛ احمد شریفی مالواجردی

دوره 2، شماره 1 ، 1391

https://doi.org/10.22067/jam.v2i1.14289

چکیده
  با استفاده از برنامه عملیات زراعی می توان به میزان قابل‌توجهی در مصرف سوخت و انرژی صرفه جویی نمود. پیش بینی میزان دقیق سوخت مورد نیاز برای عملیات خاک ورزی مشکل می باشد. تغییرات میزان رطوبت، نوع خاک و عمق شخم مستقیما بر میزان سوخت مصرفی اثر می گذارد. جرم مخصوص ظاهری خاک‌های کشاورزی به نحوه خاک‌ورزی، مقدار مواد آلی،‏ عــمق شخـم و ماشین ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی تاثیر ارتفاع سقوط، سرعت حرکت نقاله و جنس سطح برخورد بر سطح و حجم کوفتگی سیب رقم گلدن دلیشز

رضا طباطبایی کلور؛ علیرضا کلوری؛ سید جعفر هاشمی؛ رمضان هادی پور رکنی

دوره 2، شماره 1 ، 1391

https://doi.org/10.22067/jam.v2i1.14290

چکیده
  میوه سیب در مراحل مختلف برداشت تا عرضه به مشتری در معرض بارهای مختلف قرار می گیرد. کوفتگی به عنوان یکی از معیارهای مهم ارزیابی صدمه وارد شده به سیب همواره مورد توجه محققان بوده است. در این تحقیق برخی از عوامل موثر بر میزان سطح و حجم کوفتگی سیب از جمله ارتفاع سقوط، جنس سطح برخورد و سرعت حرکت خطی سیب بر روی نوار نقاله بررسی شد. تاثیر این ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تجزیه و تحلیل کارایی انرژی محصول خیار گلخانه ای به روش تحلیل پوششی داده ها مطالعه موردی (شهرستان شهرضا - استان اصفهان)

مرتضی تاکی؛ یحیی عجب شیرچی؛ رضا عبدی؛ محمد اکبرپور

دوره 2، شماره 1 ، 1391

https://doi.org/10.22067/jam.v2i1.14291

چکیده
  در این تحقیق کارایی انرژی محصول خیار گلخانه ای در شهرستان شهرضا، با رویکرد تحلیل پوششی داده ها (DEA) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از بین 60 گلخانه موجود دراین شهرستان و روستاهای اطراف تعداد 25 واحد که اطلاعات مستند داشتند به طور تصادفی انتخاب شده و جمعآوری داده ها از طریق تکمیل پرسشنامه و مصاحبه حضوری انجام گرفت. نتایج نشان داد که نهاده ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ارزیابی اثرات کنترل دما و رطوبت در تولید خیار گلخانه ای در منطقه جیرفت و کهنوج

داود مؤمنی؛ محمدهاشم رحمتی

دوره 2، شماره 1 ، 1391

https://doi.org/10.22067/jam.v2i1.14292

چکیده
  دما و رطوبت دو پارامتر مهم و اثرگذار بر رشد کمی و کیفی محصولات گلخانه‌ای هستند لذا به منظور بررسی اثرات کنترل این دو پارامتر در تولید خیار گلخانه‌ای در منطقه جیرفت و کهنوج دو واحد گلخانه یکسان با ارتفاع نهایی، طول و عرض هر دهانه به ترتیب 5/3 ، 40 و 5/5 متر بصورت دوقلو در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج ساخته شد. تمام موارد ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ارزیابی پارامترهای فنی و زراعی روش‌های کاشت گندم با مقادیر مختلف بذر در جنوب خوزستان

جعفر حبیبی اصل؛ الیاس دهقان

دوره 2، شماره 1 ، 1391

https://doi.org/10.22067/jam.v2i1.14293

چکیده
  روش کاشت مطلوب روشی است که با استفاده از آن بتوان با کمترین تعداد تردد ماشین‌ها در روی زمین و صرف کمترین میزان مصرف انرژی و زمان، بذر را به گونه‌ای در فواصل و عمق مناسب خاک قرار داد که بیشترین تماس را با خاک داشته و بتواند به سرعت جوانه زده و در نهایت گیاهچه‌ی پایداری ایجاد نماید. لذا در این خصوص پژوهش حاضر طی مدت دو سال 2007 و 2008 در مرکز ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ویژگی‌های فیزیکی دانه در برخی ارقام آفتابگردان تحت تاثیر تنش کم آبی

ایرج اله دادی؛ حسین اورکی؛ فتانه پرهیزکار خاجانی

دوره 2، شماره 1 ، 1391

https://doi.org/10.22067/jam.v2i1.14294

چکیده
  به‌منظور ارزیابی تاثیر تنش کمبود آب بر ویژگی‌های فیزیکی دانه ارقام آفتابگردان، آزمایشی روی چهار رقم آذرگل، آلستار،‌ هایسان 33 و ‌هایسان 25 در سه سطح آبیاری (پس از 50، 100 و 150 میلی‌متر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر کلاس A) اجرا گردید. نمونه گیری تصادفی در پایان فصل رشد و بر اساس 13 درصد رطوبت دانه انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد بیشترین طول، ...  بیشتر

مقاله کوتاه
بررسی تغییرات و مدل سازی ریاضی چروکیدگی سیر (Allium sativum L.) در طی خشک کردن به صورت همرفتی

مجید رسولی؛ سیدصادق سیدلو هریس

دوره 2، شماره 1 ، 1391

https://doi.org/10.22067/jam.v2i1.14295

چکیده
  سیر یکی از مهم‌ترین گونه های پیاز می باشد. سیر خشک شده از نظر اقتصادی دارای اهمیت زیادی است. در این تحقیق، لایه های نازک سیر در دماهای 50، 60 و 70 درجه سانتی گراد و ضخامت های 2، 3 و 4 میلی متر در خشک کن هوای داغ آزمایشگاهی با سرعت هوای 5/1 متر بر ثانیه خشک شدند. متوسط چروکیدگی ورقه های سیر، 8/69 درصد به دست آمد. منحنی های تغییرات چروکیدگی حجمی ورقه ...  بیشتر