با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
1. تحلیل انرژی و اکسرژی خط تغلیظ آلبالو

نسیم صداقت حرفه؛ علی محمد نیکبخت؛ حسین مبلی؛ علیرضا کیهانی؛ احمد پیری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 مهر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v12i2.87823

چکیده
  صنعت تغلیظ یکی از بزرگ‌ترین و انرژی­برترین صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی است. در این مطالعه فرآیند تغلیظ آب آلبالو با استفاده از تحلیل انرژی و اکسرژی ارزیابی شد و علاوه بر تعیین هدررفت­های انرژی، ناکارآمدی­های ترمودینامیکی در هریک از زیرسامانه­ها تعیین شدند. همچنین جهت دقیق بودن هرچه بیشتر محاسبات، تمام تجهیزات دمانگاری شدند. ...  بیشتر

2. تهیه نقشه محیط گلخانه به کمک مکان یابی لبه سکوهای کشت مبتنی بر بینایی استریو

امین نصیری؛ حسین مبلی؛ سلیمان حسین پور؛ شاهین رفیعی

دوره 7، شماره 2 ، 1396، ، صفحه 336-349

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v7i2.58475

چکیده
  بینایی سه‌بعدی درک بالایی از محیط پیرامون ارائه می دهد، چراکه اطلاعات زیادی در عمق تصاویر ذخیره می شوند که در تصاویر دوبعدی مورد استفاده قرار نمی گیرند. از مهم ترین راه ها برای رسیدن به بینایی سه‌بعدی، استفاده از بینایی استریو است. در ناوبری، از بینایی استریو برای تعیین موقعیت موانع حرکت استفاده می شود. اصلی ترین مانع حرکت در گلخانه ...  بیشتر

3. اثر ضربه ناشی از سقوط بر کوفتگی میوه انار

محمد محمدشفیع؛ علی رجبی پور؛ حسین مبلی؛ مجید خانعلی

دوره 6، شماره 1 ، 1395، ، صفحه 176-187

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v6i1.29339

چکیده
  فرآیند انتقال میوه‌ها از باغ تا فروشگاه بسیار پیچیده می‌باشد که در نتیجه میوه در معرض انواع مختلف بارهای استاتیکی و دینامیکی قرار می‌گیرد که آسیب و کوفتگی می‌تواند نتیجه این رخداد باشد. سطح و حجم کوفتگی به‌عنوان مهمترین پارامترها، جهت ارزیابی آسیب وارده به میوه در مراحل برداشت و پس از برداشت می‌باشد. با توجه به محدودیت‌های روش‌های ...  بیشتر

4. ارزیابی انبارمانی سیب گلاب با روش‌های صوتی و نفوذسنجی

محمدرضا بیاتی؛ علی رجبی پور؛ حسین مبلی؛ افشین ایوانی؛ فوژان بدیعی

دوره 6، شماره 1 ، 1395، ، صفحه 188-200

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v6i1.28765

چکیده
  ارزیابی مدت انبارداری سیب گلاب در چهار گروه شامل سیب‌های سالم و بدون پوشش، سیب‌های سالم و پوشش‌دار با متیل سلولز، سیب‌های ضربه خورده و بدون پوشش و سیب‌های ضربه خورده و پوشش‌دار در طی ده هفته در سردخانه‌ای با دمای 2 درجه‌ی سلسیوس و 85 درصد رطوبت نسبی (بر پایه‌ی تر) با دو روش غیرمخرب صوتی و مخرب نفوذسنجی مطالعه گردید. پارامترهای صوتی ...  بیشتر