تکنولوژیهای پس از برداشت
رسول خدابخشیان؛ رضا باغبانی
چکیده
تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، یک روش غیرمخرب برای تعیین کیفیت میوهها است که با پروتکلهای مختلف، چگالی و ساختار اتمهای هیدروژن را که در آن قرار میگیرد نشانمی دهد. در این مطالعه تصاویر MRI گرفتهشده با پروتکلهای مختلف از بافت گوشتی و قسمت کبودشده میوه سیب بدون آفت و با آفت مقایسه و بهترین پروتکل معرفی شد. برای این منظور، تصویربرداری ...
بیشتر
تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، یک روش غیرمخرب برای تعیین کیفیت میوهها است که با پروتکلهای مختلف، چگالی و ساختار اتمهای هیدروژن را که در آن قرار میگیرد نشانمی دهد. در این مطالعه تصاویر MRI گرفتهشده با پروتکلهای مختلف از بافت گوشتی و قسمت کبودشده میوه سیب بدون آفت و با آفت مقایسه و بهترین پروتکل معرفی شد. برای این منظور، تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) با استفاده از دو پروتکل T1 و T2 بر روی 200 میوه سیب بارگذاریشده در حین نگهداری انجام شد. بارگیری میوهها در چهار سطح 150، 300، 450 و 600 نیوتن بهصورت شبهاستاتیک انجام شد و سپس در دورههای 25، 50 و 75 روزه در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شد. در پایان هر دوره ذخیرهسازی، تصویربرداری انجام شد. سپس کنتراست تصاویر T1 و T2 صدا و بافت کبودشده میوه سیب با و بدون آفت با استفاده از نرمافزار ImageJ تعیین شد. نتیجهگیری شد که بافت صوتی میوه سیب بدون آفت در تصاویر T1 واضحتر از تصاویر T2 بود. همچنین دیده شده است که ناحیه کبودی میوههای بدون آفت در تصاویر T2 بیشتر از تصاویر T1 قابلتشخیص است.
محمدرضا زارع زاده؛ محمد ابونجمی؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی؛ فاطمه آذری کیا
چکیده
روغن زیتون فرابکر همیشه مورد توجه و خواست استفادهکنندگان میباشد؛ از اینرو در روغنهای زیتونِ بکر و فرابکر، تقلب، با افزودن روغنهای با ارزش غذایی و قیمت کمتر مثل کانولا، آفتابگردان، تفاله زیتون و غیره مشاهده میگردد. در این پژوهش با استفاده از فناوری ماشین بویایی روغن زیتون فرابکر، از نمونههای تقلبی تهیه شده با روغنهای ...
بیشتر
روغن زیتون فرابکر همیشه مورد توجه و خواست استفادهکنندگان میباشد؛ از اینرو در روغنهای زیتونِ بکر و فرابکر، تقلب، با افزودن روغنهای با ارزش غذایی و قیمت کمتر مثل کانولا، آفتابگردان، تفاله زیتون و غیره مشاهده میگردد. در این پژوهش با استفاده از فناوری ماشین بویایی روغن زیتون فرابکر، از نمونههای تقلبی تهیه شده با روغنهای متداول در بازار و با هفت مدل طبقهبندی مختلف تشخیص داده شد. نمونهها در شش دستهی "خالص و 5، 10، 20، 35 و 50 درصد تقلب" و هر تیمار در هفت نمونه تهیه و آزمایشها در هفت تکرار انجام گرفت. سامانه بویایی از هشت حسگر متفاوت تشکیل شده که برای هر کدام نمودار تغییر ولتاژ بر حسب زمان تهیه و از آن نمودار چهار ویژگی "کمینه، بیشینه، میانگین و اختلاف بیشینه و کمینه" در مدلهای طبقهبندی استفاده گردید. به این ترتیب تعداد 32 ویژگی برای هشت حسگر استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به جهت تاثیر دمای نمونهها در خروجی سامانه، تمام آزمایشها در دمای ثابت انجام گرفتند. طبقهبندی نتایج با چهار الگوریتم طبقهبندی "K-همسایگی نزدیک، ماشین بردار پشتیبان، شبکه عصبی مصنوعی و آدابوست" صورت پذیرفت. 70% دادهها برای آموزش و 30% برای آزمون استفاده گردید. از بین 32 ویژگی، ویژگی "کمینه مقدار خروجی سنسور TGS-822" بیشترین تاثیر را در دقت طبقهبندی داشتند. نتایج نشان داد روش طبقهبندی همسایگی نزدیک با بهترین دقت (89.89%) و پس از آن روش ماشین بردار پشتیبان (86.52%) بیشترین دقت طبقهبندی را دارا بودند.
محمدجواد محمودی؛ محسن آزادبخت
چکیده
امروزه خواص دیالکتریک محصولات غذایی و بیولوژیکی به پارامتری ارزشمند در مهندسی مواد غذایی و فناوری تبدیل شده است که محدوده طیفی فوقالعادهای از 6-10 تا 1012 هرتز را پوشش میدهد. در این تحقیق ابتدا تعداد 27 گلابی کاملاً سالم بهوسیله آزمون غیرمخرب سیتی اسکن انتخاب و سپس تحت بارگذاری شبهاستاتیکی و دینامیکی قرار گرفتند و انبارداری ...
بیشتر
امروزه خواص دیالکتریک محصولات غذایی و بیولوژیکی به پارامتری ارزشمند در مهندسی مواد غذایی و فناوری تبدیل شده است که محدوده طیفی فوقالعادهای از 6-10 تا 1012 هرتز را پوشش میدهد. در این تحقیق ابتدا تعداد 27 گلابی کاملاً سالم بهوسیله آزمون غیرمخرب سیتی اسکن انتخاب و سپس تحت بارگذاری شبهاستاتیکی و دینامیکی قرار گرفتند و انبارداری 10 روزه بهمنظور بررسی میزان خواص فیزیولوژیکی و ارتباط آن با تغییرات ضریب دیالکتریک انتخاب شد. در پایان دوره انبارداری مقدار ضریب دیالکتریک میوهها و پس از آن مقدار خواص فیزیولوژیکی آنها اندازهگیری شد. اندازهگیریها در فاصله صفحات خازن 11 سانتیمتری، ولتاژ ورودی 10 ولت، فرکانس ولتاژ ورودی 60 کیلوهرتز انجام شد. طبق نتایج حاصل شده حالت بارگذاری دینامیکی 400 نیوتنی دارای بیشترین ضریبدیالکتریک در بین همه حالتهای بارگذاری با مقدار 5.2989 و به دنبال آن این حالت بارگذاری دارای کمترین مقادیر خواص فیزیولوژیکی در بین تمام حالتهای بارگذاری با مقادیر آنتیاکسیدان 33.925 درصد، محتوای فنلی 14.523 و ویتامین C 5.7 میلیگرم بر 100 گرم و سفتی 5.5333 گرم بود. نتایج آزمایشها نشان دادند که با افزایش مقدار نیروی بارگذاری بر روی میوه گلابی، همه مقادیر خواص فیزیولوژیکی مورد نظر در تمام موارد بارگذاری کاهش یافته و در نهایت، مقدار ضریب دیالکتریک محصول افزایش مییابد.
هوشنگ تقی زاده؛ مصطفی ضیائی حاجی پیرلو؛ وحید خدرلی؛ بهزاد شمسی
چکیده
شناسایی نیازها و انتظارات مشتریان، نقشی راهبردی در بقای تولیدکننده دارد. مطلوبیّت هنگامی حاصل می شود که بتوان خواسته ها و نیازهای مشتریان را به گونهی مناسبی برآورده نمود. یکی از کارآمدترین روش ها در مطالعه خواسته های مشتریان، تکنیک گسترش عملکرد کیفی (QFD) است که در آن به خصوصیات مورد علاقهی مشتری بهای بیشتری داده می شود. هدف تحقیق ...
بیشتر
شناسایی نیازها و انتظارات مشتریان، نقشی راهبردی در بقای تولیدکننده دارد. مطلوبیّت هنگامی حاصل می شود که بتوان خواسته ها و نیازهای مشتریان را به گونهی مناسبی برآورده نمود. یکی از کارآمدترین روش ها در مطالعه خواسته های مشتریان، تکنیک گسترش عملکرد کیفی (QFD) است که در آن به خصوصیات مورد علاقهی مشتری بهای بیشتری داده می شود. هدف تحقیق حاضر، شناسایی و اولویت بندی نیازمندی های مشتریان از تراکتور مدل فرگوسن MF285، محصول شرکت تراکتورسازی ایران (واقع در تبریز)، با تکنیک گسترش عملکرد کیفی بود. روش تحقیق، توصیفی و جامعه آماری شامل تمامی مشتریان محصول تراکتور شرکت تراکتورسازی ایران در پنج سال گذشته (از فروردین 1389 تا فروردین 1394) بوده است. حجم نمونه آماری توسط شاخص کوکران، 171 نفر برآورد شد. در تعیین الزامات فنی محصول نیز، از گروه 20 نفره متخصصین کمک گرفته شده است. بهمنظور گردآوری داده ها، از چهار گونه پرسش نامه استفاده شد که روایی آنها با روش محتوایی و پایایی با شاخص آلفای کرونباخ بررسیشده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، ضمن در نظر گرفتن مراحل تکنیک گسترش عملکرد کیفی، از آزمون آماری تی تک نمونه ای برای شناسایی مهمترین نیازها و خواسته های مشتریان استفاده شده است؛ همچنین، از تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، برای تعیین اهمیت نیازها و خواسته ها از دیدگاه مشتریان، بهعنوان ورودی تکنیک گسترش عملکرد کیفی استفاده شد. نتایج نشان داد که بهترتیب: کیفیت قطعات، ضمانت و گارانتی، قیمت پایین تراکتور، مصرف سوخت، راحتی و آرامش، عمر و دوام، حرکت نرم، پاسخگویی سریع سیستم ترمز، ایجاد اتاقک و دسترسی آسان به قطعات در اولویت های اول تا دهم نیازها و خواسته های مشتریان تراکتور برحسب مشخصه های فنی تولید محصول قرار گرفتهاند.