با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
تکنولوژی‌های پس از برداشت
1. اندازه گیری و آنالیز ارتعاش وارده به میوه در کف اتاق کامیون حین حمل‌ونقل در بزرگراه‌ها

علی رمضانی بوکت؛ حسین نوید؛ میر جواد موسوی نیا؛ سجاد رنجبر

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 خرداد 1400

http://dx.doi.org/10.22067/jam.2021.68715.1016

چکیده
  حمل‌ونقل میوه و سبزی تازه به‌دلیل اثرگذاری پارامترهای مختلف موضوع پیچیده‌ای است. بسته‌بندی میوه یکی از پارامترهای ضروری در کاهش صدمات مکانیکی ناشی از حمل‌ونقل است. اطلاعات دقیق در مورد وضعیت جاده‌ای و شرایط حمل‌ونقل هر منطقه به طراحان جعبه کمک می‌کند تا شبیه‌سازی دقیقی از شرایط موجود داشته باشند. هدف از این تحقیق اندازه‌گیری ...  بیشتر

تکنولوژی‌های پس از برداشت
2. بررسی پارامترهای مکانیکی و شیمیایی محصول بامیه با پوشش کیتوزان در فیلم های بسته بندی نانویی و شرایط اتمسفر اصلاح‌شده

آزاده حیدریان؛ ابراهیم احمدی؛ فرشاد دشتی؛ احمد نورمحمدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/jam.2021.69257.1027

چکیده
  افزایش سرعت رسیدگی محصولات پس از برداشت، موجب افزایش فسادپذیری و کاهش عمر انبارمانی آن‌ها می‌گردد. تأثیر تیمارهای اتمسفر اصلاح‌شده (5O2 +10CO2 + %85N2 %)، پوشش کیتوزان و فیلم‌های بسته‌بندی در دو دمای نگهداری 4 و 25 درجه سانتی‌گراد بر فاکتورهای شیمیایی (pH وTSS) و خواص مکانیکی شامل تنش برشی (TB)، نیروی برشی (FB)، مدول برشی (GK) در پایان 12 روز از زمان ...  بیشتر

تکنولوژی‌های پس از برداشت
3. بررسی میزان ضایعات برنج قهوهای در فرآیند خشککردن

سینا شریفی؛ محمدحسین آق خانی؛ عباس روحانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 17 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/jam.2021.69208.1026

چکیده
  فرآیندهای خشک‌کردن شلتوک در مزرعه و کارخانه تبدیل شلتوک، همواره چالشی‌ترین مسائل صنعت برنج کشور می‌باشد. در این تحقیق، میزان ضایعات خشک‌کردن در مزرعه و کارخانه در سه شهرستان استان گیلان مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور،اثرهای اصلی و متقابل فاکتورهای مستقل شامل محتوای رطوبتی زمان برداشت، فاصله زمانی تا خرمن‌کوبی در سطح مزرعه، ...  بیشتر

تکنولوژی‌های پس از برداشت
4. تشخیص درصدهای مختلف پالم در روغن ذرت به کمک بینی الکتریکی (تشخیص تقلب)

زهرا زنگنه وندی؛ حسین جوادی کیا؛ ناهید عقیلی؛ لیلا ندرلو

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 آبان 1400

http://dx.doi.org/10.22067/jam.2021.70930.1046

چکیده
  روغن‌های جامد نباتی یا روغن‌هایی مثل پالم دارای اسید چرب اشباع بالا هستند، چنین روغن‌هایی می‌توانند باعث بالا رفتن چربی خون، افزایش کلسترول بدن و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند. در این پژوهش از یک سامانه‌ به منظور تشخیص میزان پالم در روغن ذرت استفاده شده که شامل ده حسگرنیمه هادی اکسید فلزی بود. ویژگی‌های استخراج شده از ...  بیشتر