تکنولوژیهای پس از برداشت
علی خلج؛ ابراهیم احمدی؛ سهیلا میرزائی؛ فهیمه قائمی زاده؛ روزبه عباس زاده
چکیده
کپک سیاه حاصل از قارچ آسپرژیلوس نایجر یکی از زیانبارترین بیماریهای پس از برداشت انگور است. پلاسمای سرد در فشار اتمسفر، یک روش نوین بهمنظور میکروبزدایی از محصولات کشاورزی طی دوران پس از برداشت محصول میباشد. از این رو هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر سطوح مختلف پلاسمای سرد در فشار اتمسفر (با مدت زمان صفر، 10، 20 و 40 ثانیه) بر نرخ ...
بیشتر
کپک سیاه حاصل از قارچ آسپرژیلوس نایجر یکی از زیانبارترین بیماریهای پس از برداشت انگور است. پلاسمای سرد در فشار اتمسفر، یک روش نوین بهمنظور میکروبزدایی از محصولات کشاورزی طی دوران پس از برداشت محصول میباشد. از این رو هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر سطوح مختلف پلاسمای سرد در فشار اتمسفر (با مدت زمان صفر، 10، 20 و 40 ثانیه) بر نرخ پوسیدگی کپک سیاه و بار میکروبی همراه با برخی از پارامترهای کیفی انگور (Vitic vinifera) تلقیحشده با قارچ آسپرژیلوس نایجر طی انبارداری در دمای 4 درجه سانتیگراد بود. نتایج نشان داد پلاسما بهطور موثری باعث کاهش بار میکروبی و درصد پوسیدگی کپک سیاه طی دوران انبارداری میشود. بالاترین میزان میکروبزدایی در پلاسما 40 ثانیه صورت گرفت. برای پارامترهای کیفی پس از برداشت، پلاسمای کمتر از 40 ثانیه (10 و 20 ثانیه) حداقل تاثیر را در شاخصهای شیمیایی (pH،TSS و TA)، دمای محصول، شاخصهای رنگسنجی، تغییر رنگ، افت وزن، شاخصهای مکانیکی و در نهایت سفتی بافت در انتهای دوره انبارداری داشت. بالاترین تغییرات در خواص شیمیایی، مکانیکی و فیزیکی انگور در انتهای انبارداری و در پلاسما 40 ثانیه به دلیل آسیب به بافت بهویژه در محل دم میوه صورت گرفت. در کل به نظر میرسد تیمارهای کوتاهمدت پلاسما بتواند راهکار مناسبی همزمان برای کاهش پوسیدگیهای قارچی همراه با حفظ پارامترهای کیفی انگور و طی دوره نگهداری باشد.
تکنولوژیهای پس از برداشت
سینا شریفی؛ محمدحسین آق خانی؛ عباس روحانی
چکیده
فرآیندهای خشککردن شلتوک، همواره چالشیترین مسائل صنعت برنج میباشد. هدف تحقیق، بررسی میزان ضایعات خشککردن در مزرعه و کارخانه در سه شهرستان گیلان بود. بدین منظور، اثرهای اصلی و متقابل فاکتورهای مستقل محتوای رطوبتی زمان برداشت (19 و 26 درصد)، زمان برداشت تا خرمنکوبی (19-14، 24-20 و 29-25 ساعت)، روشهای خشککردن در مزرعه (پخش کامل شالی ...
بیشتر
فرآیندهای خشککردن شلتوک، همواره چالشیترین مسائل صنعت برنج میباشد. هدف تحقیق، بررسی میزان ضایعات خشککردن در مزرعه و کارخانه در سه شهرستان گیلان بود. بدین منظور، اثرهای اصلی و متقابل فاکتورهای مستقل محتوای رطوبتی زمان برداشت (19 و 26 درصد)، زمان برداشت تا خرمنکوبی (19-14، 24-20 و 29-25 ساعت)، روشهای خشککردن در مزرعه (پخش کامل شالی بر روی ساقهها، پخش پنج ساعت شالی بر روی ساقهها+توده کردن، و پخش پنج ساعت شالی بر روی ساقهها+استفاده از پلاستیک)، و استراحتدهی (دو مرحلهای و سه مرحلهای هرکدام با 10 و 15 ساعت استراحتدهی)، دمای خشککن (40 و 50 درجه سلسیوس) و سرعت باد (0.5 و 0.8 متر بر ثانیه) بر فاکتورهای وابسته (دانههای نارس، گچی، دانههای دو و سهتَرَک و تَرَک لاکپشتی در برنج قهوهای) در سال زراعی 99-1398 بررسی شدند. از طرح آزمایشی فاکتوریل بر پایه بلوک کامل تصادفی استفاده شد. براساس نتایج، اثرهای اصلی فاکتورهای مستقل بر ایجاد ضایعات معنادار بودند (0.05>P). مقایسه میانگینها نشان داد که کمینه ضایعات در روش پخشکردن کامل، در محتوای رطوبتی 26 درصد، به میزان 1.465 درصد بود. بیشترین تاثیر استفاده از پلاستیک در شکلگیری ضایعات به شکل تَرَک لاکپشتی و دانهگچی بود. در سطح مزرعه پس از 14 تا 19 ساعت پیش خشککردن، بیشینه ضایعات بهدست آمد، که سهم سهتَرَک ناکامل طولی، دوتَرَک ناکامل عرضی و دانه نارس بهترتیب به میزان 11.410، 8.730 و 8.471 درصد بود. در سطح کارخانه، کمترین ضایعات در ترکیب فاکتوری استراحتدهی سه مرحلهای 15 ساعت، دمای خشککن 40 درجه سلسیوس و سرعت باد 0.5 متر بر ثانیه به میزان 6.027 درصد بهدست آمد.
تکنولوژیهای پس از برداشت
وحید کهریزی؛ ابراهیم احمدی؛ علیرضا شوشتری
چکیده
سالانه مقادیر زیادی از محصولات کشاورزی در اثر بارهای دینامیکی و سایر آسیبهای مکانیکی که از طرف اجزای متحرک ماشینها هنگام برداشت، حمل و نقل، انبار کردن و بستهبندی به آنها وارد میشود از بین میروند یا دچار افت کیفیت میشوند. این در حالی است که تاکنون بیشتر تحقیقهای انجامشده برای تجزیه و تحلیل عملیاتهای مذکور با آزمونهای ...
بیشتر
سالانه مقادیر زیادی از محصولات کشاورزی در اثر بارهای دینامیکی و سایر آسیبهای مکانیکی که از طرف اجزای متحرک ماشینها هنگام برداشت، حمل و نقل، انبار کردن و بستهبندی به آنها وارد میشود از بین میروند یا دچار افت کیفیت میشوند. این در حالی است که تاکنون بیشتر تحقیقهای انجامشده برای تجزیه و تحلیل عملیاتهای مذکور با آزمونهای عملی همراه بوده است و نتایج آن فقط در شرایط خاص میتواند مورداستفاده قرار گیرد. هدف از این مطالعه شناسایی فرکانسهای طبیعی و مودهای ارتعاشی در میوه پرتقال رقم تامسون با استفاده از روش آنالیز مودال اجزای محدود میباشد. بهمنظور شبیهسازی رفتار دینامیکی میوه پرتقال از آزمون پاندول بهوسیله حسگرهای نیروسنج و شتابسنج سهمحوره در دو راستای قطبی و استوایی به میوه پرتقال ضربه وارد شد. مدل هندسی سهبعدی میوه پرتقال در نرمافزار انسیس ترسیم شد و با استفاده از روشهای آزمایشگاهی مشخص، خواص فیزیکی و مکانیکی پوست و گوشت میوه پرتقال تعیین گردید. پس از مرحله شبکهبندی و اعمال شرایط مرزی، 20 مود اول و فرکانسهای طبیعی متناظر با آن بهدستآمد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که فرکانسهای طبیعی میوه پرتقال در محدوده 0 تا 248.41 هرتز میباشد. از نتایج این تحقیق میتوان در طراحی ماشینهای برداشت و بهینهسازی مکانیزمهای پس از برداشت و حمل و نقل بهمنظور کاهش ضایعات استفاده نمود.
تکنولوژیهای پس از برداشت
مریم پورباقر؛ رقیه پورباقر؛ محمد حسین عباسپورفرد
چکیده
امروزه تقریباً نیمی از کل نیازهای غذایی انسان بهویژه در آسیا مستقیماً از غلات تأمین میشود و نزدیک به 70 درصد از سطح زیرکشت جهان که یک میلیارد هکتار است را غلات اشغال میکنند. بنابراین یافتن روشهای غیرمخرب برای افزایش کیفیت بذر در کشاورزی و صنعت باید توسعه یابد. پلاسمای سرد روشی جدید و کارآمد در بخش کشاورزی و غذایی است که میتوان ...
بیشتر
امروزه تقریباً نیمی از کل نیازهای غذایی انسان بهویژه در آسیا مستقیماً از غلات تأمین میشود و نزدیک به 70 درصد از سطح زیرکشت جهان که یک میلیارد هکتار است را غلات اشغال میکنند. بنابراین یافتن روشهای غیرمخرب برای افزایش کیفیت بذر در کشاورزی و صنعت باید توسعه یابد. پلاسمای سرد روشی جدید و کارآمد در بخش کشاورزی و غذایی است که میتوان از آن برای غیرفعال کردن میکروارگانیسمهای سطحی و تحریک بذر استفاده کرد. این بررسی خلاصهای از اثربخشی درمان با پلاسمای سرد بر ویژگیهای چهار گیاه مهم غلات: گندم، برنج، ذرت و جو را ارائه میکند. تمرکز بر روی اثرات این تیمار بر روی جوانهزنی بذر، تغییرات خواص سطحی و جذب آب بذر، پارامترهای رشد ریشه، طول ساقه و نهال، پارامترهای زیستتوده و فعالیتهای متابولیکی است. با بررسی تحقیقات انجامشده توسط محققان مشاهده میشود که بذر غلات تیمارشده با پلاسمای سرد دارای قدرت جوانهزنی، جذب آب، طول ساقه و اندام هوایی، راندمان رشد، وزن اندام هوایی و ریشه و فعالیت متابولیکی بهتری بودند. این بررسی میتواند روندهای بالقوه امیدوارکنندهای را در استفاده از پلاسما بهعنوان روشی برای کاهش شیوع بیماریهای مضر گیاهی که از طریق بذر منتقل میشود و خواب دانههای سخت را کاهش دهد، ارائه دهد.
تکنولوژیهای پس از برداشت
جعفر عبدی؛ عبداله گل محمدی؛ غلامحسین شاهقلی؛ عادل رضوانی وند فنائی
چکیده
بادامزمینی با توجه به کیفیت بالای روغن استخراجی و پروتئین بالای دانه یکی از گیاهان با اهمیت تیره بقولات میباشد. در پژوهش حاضر، تاثیر تعدادی از پارامترهای کاری یک خرمنکوب بادامزمینی شامل زاویه (شیب) الک، دامنه حرکت الک و سرعت مکش فن مکنده برای واحد جداسازی بهصورت تجربی مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت. زاویه یا شیب الک شامل سه ...
بیشتر
بادامزمینی با توجه به کیفیت بالای روغن استخراجی و پروتئین بالای دانه یکی از گیاهان با اهمیت تیره بقولات میباشد. در پژوهش حاضر، تاثیر تعدادی از پارامترهای کاری یک خرمنکوب بادامزمینی شامل زاویه (شیب) الک، دامنه حرکت الک و سرعت مکش فن مکنده برای واحد جداسازی بهصورت تجربی مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت. زاویه یا شیب الک شامل سه زاویه 5، 10 و 15 درجه، دامنه حرکت الک شامل سه فاصله 3.5، 5 و 7 سانتیمتر و همچنین سرعت مکش فن شامل سه سرعت 8، 12 و 16 متر بر ثانیه بودند. بهمنظور تجزیه و تحلیل اثرهای اصلی و اثرهای متقابل عاملهای مستقل، از طرح آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی و برای مقایسه میانگینها، از آزمون چند دامنهای دانکن در سطح احتمال 5% استفاده گردید. همچنین تاثیر فاکتورهای آزمایشی بر ظرفیت مزرعهای و ظرفیت مادهای مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج، تأثیر زاویه الک، دامنه حرکت الک و سرعت مکش بر بازده تمیزکردن و نرخ از دست دادن بادامزمینی در سطح یک درصد معنیدار بود. با افزایش دامنه حرکت الک و سرعت مکش، نرخ از دست دادن بادامزمینی افزایش یافت. همچنین افزایش فاکتورهای آزمایش، تاثیر منفی بر روی ظرفیت مزرعهای و ظرفیت مادهای نشان داد. بیشترین ظرفیت مزرعهای و ظرفیت مادهای بهترتیب با 0.105 هکتار در ساعت و 509 کیلوگرم بر ساعت به شیب 5 درجه تعلق داشت که در دامنه حرکتی 3.5 سانتیمتر و سرعت مکش فن 8 متر بر ثانیه بهدست آمد.
تکنولوژیهای پس از برداشت
حسین رضایی؛ مرتضی صادقی
چکیده
برای اعمال پیشتیمار جت برخوردی هوای داغ مرطوب به انگور و مطالعه چگونگی تأثیر آن بر تسریع در روند خشک کردن آن، سامانهای طراحی و ساخته شد و مورد ارزیابی قرار گرفت. در این پژوهش تأثیر دما و مدت اعمال پیشتیمار (دماهای 90، 100 و 110 درجه سلسیوس و مدتهای 30، 60، 90، 120 و 150 ثانیه) در سرعت جت هوای 10 متر بر ثانیه و رطوبت نسبی 40 درصد در قالب طرح آزمایشی ...
بیشتر
برای اعمال پیشتیمار جت برخوردی هوای داغ مرطوب به انگور و مطالعه چگونگی تأثیر آن بر تسریع در روند خشک کردن آن، سامانهای طراحی و ساخته شد و مورد ارزیابی قرار گرفت. در این پژوهش تأثیر دما و مدت اعمال پیشتیمار (دماهای 90، 100 و 110 درجه سلسیوس و مدتهای 30، 60، 90، 120 و 150 ثانیه) در سرعت جت هوای 10 متر بر ثانیه و رطوبت نسبی 40 درصد در قالب طرح آزمایشی فاکتوریل 5×3 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار بر روند خشک شدن انگور به روش سایهخشک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بیانگر کاهش مدت خشک کردن با افزایش دما و مدت اعمال پیشتیمار بود. با افزایش مدت پیشتیمار از 30 به 150 ثانیه در دماهای 90، 100 و 110 درجه سلسیوس سرعت خشک کردن بهترتیب 31 درصد، 5/37 درصد و 45 درصد افزایش پیدا کرد. بهعلاوه، مدت اعمال پیشتیمار نسبت به دما تأثیر بیشتری بر افزایش سرعت خشک کردن در محدودههای اعمالشده داشت. در مقایسه با انگور شاهد (بدون اعمال پیشتیمار)، افزایش سرعت خشک کردن تحت تأثیر جت برخوردی هوای داغ مرطوب از 8 درصد برای مدت 30 ثانیه در دمای 90 درجه سلسیوس تا 68 درصد برای مدت 150 ثانیه در دمای 110 درجه سلسیوس تغییر یافت. براساس آنالیز رنگ، شاخصهای رنگی کشمش تولیدی با افزایش دما و مدت اعمال پیشتیمار بهبود پیدا کرد و دمای 110 درجه سلسیوس و محدوده مدت 150-90 ثانیه بهعنوان شرایط مناسب اعمال پیشتیمار بهدست آمد.
تکنولوژیهای پس از برداشت
زهرا زنگنه وندی؛ حسین جوادی کیا؛ ناهید عقیلی ناطق؛ لیلا ندرلو
چکیده
روغنهای جامد نباتی یا روغنهایی مثل پالم دارای اسید چرب اشباع بالا هستند، چنین روغنهایی میتوانند باعث بالا رفتن چربی خون، افزایش کلسترول بدن و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند. در این پژوهش از یک سامانه بهمنظور تشخیص میزان پالم در روغن ذرت استفاده شده که شامل ده حسگر نیمههادی اکسید فلزی بود. ویژگیهای استخراج شده از ...
بیشتر
روغنهای جامد نباتی یا روغنهایی مثل پالم دارای اسید چرب اشباع بالا هستند، چنین روغنهایی میتوانند باعث بالا رفتن چربی خون، افزایش کلسترول بدن و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند. در این پژوهش از یک سامانه بهمنظور تشخیص میزان پالم در روغن ذرت استفاده شده که شامل ده حسگر نیمههادی اکسید فلزی بود. ویژگیهای استخراج شده از سیگنالهای بهدستآمده از بینیالکتریکی با روشهای تحلیل مولفههای اصلی، شبکهی عصبی مصنوعی، انفیس و سطح پاسخ پردازش شدند. نمونههای مورد آزمایش شامل روغن ذرت خالص، روغن ذرت دارای 25 درصد پالم، روغن ذرت 50 درصد و روغن ذرت 75 درصد است. براساس نتایج بهدستآمده دقت طبقهبندی در روشهای PCA،ANN،ANFIS و RSM بهترتیب برابر 87، 71.9، 93.8 و 96.9 درصد است و باتوجه به این نتایج روش سطح پاسخ روشی مناسبتری برای تشخیص درصد پالم در روغن ذرت میباشد. با مدل ارائه شده میتوان میزان روغن پالم بیش از حد مجاز استفاده شده را تشخیص داد.
تکنولوژیهای پس از برداشت
فاطمه اسلوب؛ مهدی مرادی؛ مهرداد نیاکوثری
چکیده
بررسی دقیق سینتیک و توسعه مدلهای خشککردن با دقت بالا با شناسایی پارامترهای موثر به مطالعه بهتر فرآیند خشککردن کمک میکند. تحقیق حاضر به بررسی کاربرد پلاسمای سرد (CP) بهعنوان یک فرآیند پیشتیمار، برای خشککردن بذر کلزا با هوای گرمشده میپردازد. این پدیده ممکن است باعث ایجاد پیچیدگیهایی در بررسی سینتیک خشککردن شود. دانههای ...
بیشتر
بررسی دقیق سینتیک و توسعه مدلهای خشککردن با دقت بالا با شناسایی پارامترهای موثر به مطالعه بهتر فرآیند خشککردن کمک میکند. تحقیق حاضر به بررسی کاربرد پلاسمای سرد (CP) بهعنوان یک فرآیند پیشتیمار، برای خشککردن بذر کلزا با هوای گرمشده میپردازد. این پدیده ممکن است باعث ایجاد پیچیدگیهایی در بررسی سینتیک خشککردن شود. دانههای کلزا با رطوبت اولیه 1±27.5 درصد (بر اساس خشک) ابتدا تحت زمانهای صفر، 15، 30 و 60 ثانیه در معرض CP قرار گرفته و سپس در خشککن بستر سیال که گرمای آن توسط یک جمعکننده خورشیدی تامین میشود، در دماهای 40، 50 و 60 درجه سلسیوس خشک شد. نتایج بهدستآمده حاکی از روند کاهشی زمان خشکشدن از 40 تا 60 درجه سلسیوس بود. کوتاهترین زمان خشکشدن مربوط به نمونههایی است که در دمای 60 درجه سلسیوس بدون پیشتیمار CP خشک شدهاند. با این حال، طولانیترین دوره برای نمونههای خشکشده در دمای 40 درجه سلسیوس با پیشتیمار CP 60 ثانیه رخ داد. همچنین بیشترین تاثیر پلاسمای سرد بر کاهش زمان خشک کردن در دماهای 40 و 50 درجه سلسیوس بهترتیب با پیشتیمارCP 15 و 60 ثانیه مشاهده شد. مطالعه دقیق سینتیک خشککردن با استفاده از روش جمع آثار انجام گرفت. بر این اساس، با استفاده از دادههای تجربی، منحنیهای مربوط به شرایط مختلف خشککردن رسم شده و در دو مرحله به منحنی مرجع انتقال داده شدند تا منحنی خشککردن نهایی بهدست آید. سپس منحنی به یک معادله مرتبه دوم برازش داده شده و با استفاده از دادههای تجربی اعتبارسنجی انجام گرفت. ضرایب همبستگی، میانگین مربعات خطا و میانگین خطای مطلق بهترتیب 0.99، 0.03 و 0.023 بودند.
تکنولوژیهای پس از برداشت
حسن مسعودی
چکیده
در این پژوهش یک سامانه الکترونیکی برای تعیین جرم و حجم میوه پرتقال با استفاده از حسگرهای فراصوتی ساخته شد. اجزای سختافزاری سامانه شامل بدنه فلزی، حسگرهای فراصوتی، حسگر نیرو، برد آردوینو، ماژول کارت حافظه، مبدل ولتاژ، صفحه کلید، نمایشگر و آداپتور برق میباشد. یک برنامه رایانهای برای اخذ دادهها از حسگرهای فراصوتی و تعیین جرم ...
بیشتر
در این پژوهش یک سامانه الکترونیکی برای تعیین جرم و حجم میوه پرتقال با استفاده از حسگرهای فراصوتی ساخته شد. اجزای سختافزاری سامانه شامل بدنه فلزی، حسگرهای فراصوتی، حسگر نیرو، برد آردوینو، ماژول کارت حافظه، مبدل ولتاژ، صفحه کلید، نمایشگر و آداپتور برق میباشد. یک برنامه رایانهای برای اخذ دادهها از حسگرهای فراصوتی و تعیین جرم و حجم پرتقالها با کمک روابط رگرسیونی در نرمافزار آردوینو نوشته شد. 100 نمونه از میوه پرتقال رقم محلی دزفول از یک باغ بهصورت تصادفی چیده شد و آزمایشهای مختلفی برای تعیین خواص فیزیکی آنها شامل ابعاد، جرم و حجم میوه انجام شد. مطابق نتایج ارزیابی سامانه، بین مقادیر خروجی سامانه با مقادیر واقعی جرم و حجم میوههای پرتقال رقم محلی دزفول اختلاف معنیداری در سطح احتمال یک درصد مشاهده نشد. مقادیر ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) در تعیین جرم و حجم پرتقالها توسط سامانه بهترتیب برابر با 9.02 گرم و 10.90 سانتیمترمکعب بهدست آمد. در مجموع، عملکرد سامانه ساختهشده قابلقبول بود و لذا میتوان از آن برای تعیین جرم و حجم میوههای پرتقال استفاده نمود.
تکنولوژیهای پس از برداشت
آزاده حیدریان؛ ابراهیم احمدی؛ فرشاد دشتی؛ احمد نورمحمدی
چکیده
تأثیر تیمارهای اتمسفر اصلاحشده (N2%85O2+%10CO2+%5)، پوشش کیتوزان و فیلمهای بستهبندی در دو دمای نگهداری 4 و 25 درجه سانتیگراد بر فاکتورهای فیزیکوشیمیایی (pH و TSS) و خواص مکانیکی شامل تنش برشی (TB)، نیروی برشی (FB)، مدول برشی (GK) محصول بامیه در پایان 12 روز از زمان نگهداری تحت آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. بیشترین ...
بیشتر
تأثیر تیمارهای اتمسفر اصلاحشده (N2%85O2+%10CO2+%5)، پوشش کیتوزان و فیلمهای بستهبندی در دو دمای نگهداری 4 و 25 درجه سانتیگراد بر فاکتورهای فیزیکوشیمیایی (pH و TSS) و خواص مکانیکی شامل تنش برشی (TB)، نیروی برشی (FB)، مدول برشی (GK) محصول بامیه در پایان 12 روز از زمان نگهداری تحت آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. بیشترین تغییرات TSS در نمونههای با پوشش فیلم نانو پلیاتیلن رخ داد که از 0.6 به 1 افزایشیافته است. نتایج نشاندهنده عملکرد مناسب پوشش کیتوزان همراه با فیلم نانو امولسیون در حفظ و تثبیت مواد جامد محلول میباشد. تغییرات pH برای نمونههای نگهداری شده در دمای 4 درجه سانتیگراد کمتر بود، این امر ناشی از کنترل شدت تنفس محصول و ایجاد اتمسفر مطلوب بود. بیشترین pH در فیلم پلیاتیلن سبک (6.6) و کمترین pH مربوط به فیلم نانو امولسیون سیلیکونی (6.4) بود. مقدار pH به دلیل کنترل شدت تنفس و فسادپذیری در شرایط اتمسفر اصلاحشده کاهش یافت. در بررسی خواص مکانیکی مشخص شد که تغییرات تنش برشی نمونههای با پوشش نسبت به نمونههای بدون پوشش در مقایسه با ابتدای دوره نگهداری بسیار کمتر بود. حداقل تغییرات نیروی برشی مربوط به نمونههای با پوشش فیلم پلیاتیلن سبک و نمونههای با پوشش فیلم نانو امولسیون سیلیکونی به مقدار 0.57 و 1.28 درصد گزارش شد و حداکثر تغییرات برای نمونههای بدون پوشش فیلم نانو پلیاتیلن، 24.85 درصد بود. نمونههای نگهداری شده در دمای 4 درجه سانتیگراد نسبت به نمونههای مشابه در دمای 25 درجه سانتیگراد دارای میزان نیروی برشی کمتری در طول دوره نگهداری بودند. اتمسفر اصلاحشده موجب گردید، مقدار مدول برشی با پایان زمان انبارداری در مقایسه با ابتدای دوره نگهداری از 260.9 کیلوپاسگال به 219.8 کیلوپاسگال کاهشیابد. بهطورکلی پوششهای پلیاتیلن و نانو امولسیون سیلیکونی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی (PH و Tss) و مکانیکی بامیه تاثیری نداشتند و نسبت به روز اول بستهبندی کمترین تغییر را ثبت کردند. این نشان میدهد که پوششهای بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده کیفیت بامیه بستهبندی شده را حفظ میکنند. بنابراین فیلمهای نانو امولسیونی، پوشش کیتوزان به همراه اتمسفر اصلاحشده میتوانند بهعنوان یک تکنیک بالقوه برای کاربردهای فعال بستهبندی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند.
تکنولوژیهای پس از برداشت
علی رمضانی بوکت؛ حسین نوید؛ میر جواد موسوی نیا؛ سجاد رنجبر
چکیده
حملونقل میوه و سبزی تازه بهدلیل اثرگذاری پارامترهای مختلف موضوع پیچیدهای است. بستهبندی میوه یکی از پارامترهای ضروری در کاهش صدمات مکانیکی ناشی از حملونقل است. اطلاعات دقیق در مورد وضعیت جادهای و شرایط حملونقل هر منطقه به طراحان جعبه کمک میکند تا شبیهسازی دقیقی از شرایط موجود داشته باشند. هدف از این تحقیق اندازهگیری ...
بیشتر
حملونقل میوه و سبزی تازه بهدلیل اثرگذاری پارامترهای مختلف موضوع پیچیدهای است. بستهبندی میوه یکی از پارامترهای ضروری در کاهش صدمات مکانیکی ناشی از حملونقل است. اطلاعات دقیق در مورد وضعیت جادهای و شرایط حملونقل هر منطقه به طراحان جعبه کمک میکند تا شبیهسازی دقیقی از شرایط موجود داشته باشند. هدف از این تحقیق اندازهگیری شتاب ارتعاش کف کامیون برای حملونقل جادهای در بزرگراههای کشور بود. یک شبکه حسگر بیسیم متشکل از سه گره حسگر با شتابسنج سه محوره برای اندازهگیری شتاب لحظهای در جلو و عقب کامیونهای دارای سامانه تعلیق فنری بهکار گرفته شد. مقادیر شتاب اندازهگیری شده توسط پایگاه داده جمعآوری و در لپتاپ ذخیره گردید. در مقایسه با استاندارد ASTM 4728، سطوح چگالی طیف توان کامیون در بزرگراه برای بازه فرکانسی 35-1 هرتز بیشتر از استاندارد و برای بازه فرکانسی 200-35 هرتز کمتر از استاندارد بود. متوسط ریشه میانگین مربعات شتاب در راستاهای عرضی، طولی و عمودی کامیونهای سنگین بهترتیب 0.406، 0.236 و G 0.654 بهدست آمد. برای کامیون با سیستم تعلیق فنری، بالاترین مقادیر PSD در فرکانسهای کمتر از 6 هرتز اتفاق افتاد و بازه فرکانسی 4-3 هرتز بهعنوان فرکانس غالب تعیین گردید. یافتههای تحقیق میتواند در شبیهسازی شرایط حملونقل و برای برنامهریزی میزهای ارتعاشی مورد استفاده قرار گیرد.